Formació » Netsu

Durada

6 mesos

Format

Presencial

Inici

Octubre 2023

Ubicació

Vilafranca del Penedès

Places

12

formació

NETSU

NETSU LA CALIDESA QUE SANA

Netsu significa calor, calidesa, la teràpia de Netsu es basa en part de la teoria i metodologia del Ito Thermie, es tracta de donar un suau estímul de calor al cos, utilitzant un aparell anomenat Netsuki, en el qual s’introdueix encens compost per diverses plantes medicinals, especialment per Artemisa, planta molt utilitzada a nivell terapèutic a Àsia. Els efectes d’aquesta càlida fricció són tranquil·litzadors, diürètics, afavoreix la formació de la sang, actuant per tant sobre el sistema nerviós, circulatori, endocrí i altres, proporcionant alleujament del dolor, d’estrès, falta de vitalitat i deficiències del sistema immunològic.

El Netsu, es practica amb la finalitat de promoure el poder curatiu innat en cada persona, i té una utilitat tant preventiva com de tractament.
És un tractament holístic que busca afavorir la salut, equilibrant tant els aspectes físics, mentals i emocionals.

És a dir la teràpia de Netsu és efectiva per a tot tipus de trastorns de la salut, especialment, per a aquells vinculats al sistema nerviós, estrès, falta de vitalitat, depressió i ansietat; actua sobre articulacions, genolls, malucs, etc.; té efectes excel·lents sobre els problemes vertebrals a nivell cervical, dorsal, lumbar i sacre; afavoreix la circulació i el ritme cardíac; millora la pell; actua positivament sobre la fibromiàlgia i la fatiga crònica.

Però a més dels beneficis que acabem d’esmentar per a aquell que rep la teràpia de Netsu, és important esmentar els beneficis que rep el practicant, quan s’aplica Netsu sobre altres persones. La majoria de practicants coincideixen a dir que ells mateixos entren en un estat de calma i benestar mentre s’estan aplicant aquesta teràpia, es perllonga moltes vegades i tot després d’haver finalitzat l’aplicació. D’aquesta forma el terapeuta té un doble benefici, afavorir la salut i benestar del receptor i de si mateix.

LES TRES FONTS D’ENERGIA DEL NETSU

Del que s’ha dit anteriorment es desprenen els tres focus o fonts d’energia amb què es nodreix la teràpia del Netsu, primera té a veure amb la calor que amb una correcta aplicació té una penetració molt profunda, aquells que reben el poderós estímul de Netsu el descriuen com una calor que queda al cos diverses hores després de la seva aplicació.

La segona font d’energia és la que deriva de l’aplicació mecànica, és a dir del massatge, alser una aplicació directa sobre el teixit tou, el Netsu es beneficia de les mateixes virtuts que un massatge clàssic, amb l’avantatge que a més, aporta dues fonts més d’energia.

Finalment l’última font és la derivada de la utilització de l’encens, que en estar compost per plantes medicinals té un efecte aromaterapèutic molt intens.

EL CURS DE NETSU

Una de les característiques fonamentals que proposem amb el curs de Netsu, és que està centrat en un format professional per tal d’utilitzar-lo en terceres persones, és a dir que va més enllà d’una aplicació merament familiar, encara que lògicament no exclou la mateixa, donat que si som capaços de tractar de forma professional, també ho som per realitzar tractaments familiars.

EL DESENVOLUPADOR D’AQUEST MÈTODE

Marc Juncosa, desenvolupa el Netsu partint de l’esmentat Ito Thermie, que estudià amb Ijichi i Imanaka, dues de les més reconegudes professores d’aquest mètode al Japó, a M. Juncosa li va ser atorgat pel mateix president de l’associació i nét del fundador, el Sr. Motoaki Ito, el diploma com a formador d’aquesta disciplina al 1994. Ha realitzat entre d’altres estudis d’acupuntura xinesa, japonesa i coreana, estudis de teràpies japoneses i shiatsu, estudis de bioenergia i teràpies vibracionals, estudis de psicologia i sociologia, estudis com professor de ioga, que li han servit per ampliar aquesta terapia d’una manera que tingui una autèntica utilitat terapèutica i un caràcter humà.

I és que per a Marc Juncosa, el principal que ha de contenir qualsevol sistema de sanació està relacionat amb l’augment progressiu de la humanitat, empatia i comprensió del terapeuta respecte a aquells als quals brinda el seu servei per tal d’afavorir el seu benestar i salut. I això no és possible si el propi terapeuta no crea en si mateix un espai de benevolència per en el seu interior.

TELÈFONS D’INFORMACIÓ
ESCRIU-NOS

  Aprén Netsu amb Narayana

  PER QUÈ ESTUDIAR AMB NOSALTRES

  És un dels cicles formatius de teràpies amb més recursos i eines integrades.
  És una metodologia comprovada amb més de 15 anys experiència.
  És un aprenentatge fàcil, precís i funcional, basat en la pràctica, amb un coneixement profund dels aspectes de la medicina tradicional oriental.
  És un sistema de valorar i tractar la salut de forma holística.
  És un de les formes més ràpides d’adquirir tots aquests coneixements.
  És un mètode que estimula el creixement personal dels professionals que el practiquen.
  què estudiaràs a cada curs

  TEMARI

  • 36 hores realitzades en dos tallers de cap de setmana.
  • Coneixement i utilització de les diverses manipulacions mecàniques mitjançant el Netsuki, fricció, amassament, golpeteig, fregament, passades neurocutànies i Netsupressions.
  • Efectes de la calor i de la moxa, des de la perspectiva oriental i la seva justificació mitjançant diversos estudis científics.
  • Reaccions terapèutiques derivades de l’aplicació de Netsu en les diferents àrees del cos. Percebre on es necessita l’energia Netsu
  • Netsu com a tècnica principal i Netsu com a suport (inclou la utilització de diferents cremes de massatge / cosmètiques)
  • Indicacions i contraindicacions.
  • Tractaments específics en les diferents tipologies de pacients (nens, joves, adults, gent gran)
  • Tècniques per al desenvolupament del terapeuta: Aquietar la ment i el cor. Netsu de cor a cor
  • 48 hores realitzades en tres tallers de cap de setmana.
  • El Ki i les cinc fases.
  • Trajectòria i funcions dels canals d’energia
  • Tsubo (punts reactius)
  • SíndromeJitsu (plenitut) i Kyo (buidor).
  • Sistemes de valoració mitjançant el pols i l’abdomen.
  • Tècniques de tonificació HO i tècnica de sedació SHA.
  • Tècniques per al desenvolupament del terapeuta: Absorbir el Ki de la natura, connexió i regeneració per circulacions energètiques, micro i macro cosmos.
  • 48 hores realitzades en tres tallers de cap de setmana, cada un dels tallers en individual entre si i poden fer-se per separat, sense necessitat de realitzar-los tots.
  • Taller: Els vuit vasos meravellosos, funcions, valoració i tractament. inclou com tècniques per al desenvolupament del terapeuta I-chin
  • Taller: Netsu i aromateràpia, inclou tècniques per al desenvolupament del terapeuta, respiració per al canvi.
  • Taller: Netsu metamòrfic i reflexològic. Inclou tècniques per al desenvolupament del terapeuta, la llei de causa i efecte.
  el nostre equip

  PROFESSORAT

  ×